Ons logo

Donateursavond

Op donderdag 24 november wordt de donateursavond weer gehouden in het Cultuurhoes te Albergen.
Harry Nijhuis, streektaalconsulent van de Twentse Welle, bekijkt in brede zin onze streektaal, het Twents: de waarde van het dialect in deze tijd.

Kijk verder bij Nieuws.

De put van het St. Antoniusklooster

Woensdag 6 oktober hebben de leden van de Stichting Heemkunde de put van het St. Antoniusklooster, die gebruikt werd voor de brouwerij (zie OM nr. 22), op het kerkplein geplaatst. Het invoegen en afwerken gebeurt op een later tijdstip.
Een bijzonder woord van dank aan de heren Johan Bouhuis en Jan Olthof, die zich de gehele dag, met behulp van een krachtige landbouwtrekker, belangeloos inzetten om dit karwei samen met ons te klaren.

Albergen in 1571
Albergen wordt al sinds 1571 op de eerste wereldatlas aangegeven.
Kijk verder bij Info.

Meisje ontvoerd
Slotheer Gerrit van Bevervoorde van het huis Wesmerlo (Weemselo) in Albergen ontvoert de dochter van zijn gast in 1589.
Zie Info/Wist U ....

Nieuwsbrief
Indien u over een e-mailadres beschikt, wilt u dat dan aan ons doorgeven? Dat kan door rechts op de knop Nieuwsbrief te klikken.
U ontvangt dan alle nieuwtjes en de uitnodigingen voor de jaarlijkse fietstocht en donateursavond van ons via deze Nieuwsbrief.

OM ook digitaal
Alle Oale Maarkes, zelfs de oudste edities, zijn nu ook digitaal door te bladeren !
Klik hiervoor aan de rechterkant op de knop Oale Maarkes.

Oude filmopnamen
Wij hebben een filmopname uit 1953 ontdekt van de eerste steenlegging van de kerk in Albergen. Deze kunt u op deze site bekijken.

Motorraces
Sinds kort kunt u op onze site ook filmopnamen van de eerste motorraces van Tubbergen uit 1946 bewonderen. Ook zijn er filmbeelden uit de jaren 50, 60 en 80 te zien.

Beeldmateriaal
Wanneer u nog oud beeldmateriaal heeft over Albergen of Harbrinkhoek, dan houden wij ons aanbevolen. Wij zouden dat namelijk graag willen kopiŰren en/of digitaliseren en er zo anderen van mee laten genieten.

Uw foto op de cover van de Oale Maarke?
Heeft u ooit een mooie foto gemaakt van Albergen of Harbrinkhoek, dan kunt u die naar ons mailen. Uit de ingezonden foto's wordt een keuze gemaakt. Die verschijnt dan op de cover van de volgende Oale Maarke.
U kunt de foto mailen naar Hans Zeelenberg.

Uw verhaal in de Oale Maarke?
Misschien is U, ge´nteresseerd door het lezen van de Oale Maarke, wel eens iets te binnen geschoten dat volgens U de moeite waard is om te worden gepubliceerd. Mocht dit het geval zijn, dan zijn wij juist naar U op zoek!
Wij zijn namelijk van mening dat bijdragen van onze lezers de kwaliteit en leesbaarheid van ons boekje alleen maar te goede komen. U kunt Uw verhaal bij het bestuur aanleveren; persoonlijk of via de mail.
Wij zien Uw reacties met belangstelling tegemoet.

Hulp gezocht !!!
Wie helpt ons met het maken van de canon (historisch overzicht) van Albergen?