Albergen volgens Wikipedia

Albergen (Nedersaksisch: Albearge, Albeargn, Twents: Albearg) is een Nederlands dorp in de Overijsselse gemeente Tubbergen.

Logo Heemkunde1

Ons logo

Op onze site staat linksboven op de site het logo van onze stichting. De vorm van ons logo is ontleend aan de voormalige Marke Albergen dat nu wordt gevormd door de dorpen Albergen en Harbrinkhoek van de gemeente Tubbergen.

Albergen op de kaart

Uit het Theatrum Orbis Terrarum (de eerste moderne atlas) van Ortelius van 1571 (Koninklijke Bibliotheek)

De stichting Heemkunde Albergen-Harbrinkhoek is gevestigd in

het Cultuurhoes van Albergen
Hobergenstraat 26
7665 AJ
Albergen

Hulp gevraagd

Versterking van ons team
Voelt u iets voor de historie van Albergen en/of Harbrinkhoek en wilt u met ons meedenken? Wij zoeken namelijk versterking van ons team. Heeft u belangstelling, neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met een van onze bestuursleden.

Over ons

Heemkunde, naar het woord heem, is de kennis van en het onderzoek naar de eigen leefomgeving. Het gaat onder meer om de geschiedenis, de geografie en het dialect van een woonplaats of omgeving.

Bestuur en leden

Voorzitter:            vacant