Oale Maarke nummer 33 is uit!

Hier volgt een klein overzicht van de inhoud:

• Melkfabriek van Albergen
  • Verdwenen winkel van Kemerink
  • Grensstenen Tubbergen - Almelo
  • Aanslag op de Beunesluis

Oale Maarke nummer 33 wordt nu verspreid onder onze donateurs.

I.v.m. corona wordt de donateursavond voor november 2021 verplaatst naar februari 2022.

Sinds kort hebben wij nieuwe leden welkom mogen heten.
Door het vertrek van Gerard ter Haar in zijn functie als penningmeester heeft Gerrit Droste aangeboden zijn taak over te nemen.

Ook Paul Oude Moleman en Wil Veenstra hebben aangeboden heemkunde Albergen/Harbrinkhoek te helpen.
Wij zijn hier erg blij mee en wensen Gerrit, Paul en Wil heel veel plezier toe bij onze club.

Want vele handen maken licht werk! En er ligt zoveel werk!!!
Er zijn nog meer mensen welkom!!!

Begin 2021 ontvingen een e-mail van Johan Brouwers, H. Pancratiusparochie. De inhoud viel viel ons koud op het dak: we werden gesommeerd voor 1 juli 2021 onze archiefruimte in de kerk te verlaten. Waar heen met meer dan 20m2 opslag aan archiefmateriaal?????

We zitten nu in een coronatijdperk! We zijn met een erg beperkt aantal mensen!! Hoe nu verder??????

De Rabobank Clubsupportactie was voor ook ons een succes!

Kortgeleden hebben we via Whatsapp actie gevoerd voor onze stichting..

20201005 Rabobank Clubkas actie

En het resultaat mag gezien worden!! Een bedrag van bijna 500 euro!!

Hartelijk dank aan de Rabobank Clubsupport Noord en West Twente EN aan onze leden en donateurs van de stichting Heemkunde Albergen/Harbrinkhoek

Rabobank Club Support Check

Voor onze organisatie is dat een belangrijke bijdrage!

Hartelijk dank hiervoor aan Rabobank Noord en West Twente!!!

Corona 299244

I.v.m. nieuwe coronaregels gaat de heemkunde-avond voor donateurs in november 2020 NIET door.

Ook onze stichting heeft zich aangemeld voor de Rabobank Clubkas. Draagt u onze stichting een warm hart toe? Stem dan op onze club Stichting Heemkunde Albergen Harbrbinkhoek. Zou u dan eerst een stem willen uitbrengen op de stichting AED Albergen en daarna op ons! Niet vergeten.....

20201005 Rabobank Clubkas actie

Oale Maarke nummer 31 is uit! Het thema is 75 jaar vrijheid.
De komende weken wordt ons infoblad bezorgd bij onze donateurs en sponsoren.
Heeft u ook belangstelling voor ons infoblad? Meld u dan aan als donateur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afgelopen zaterdag 25 juli is de Brandrietsteen door heemkunde Albergen/Harbrinkhoek, Platform Markegrenzen en firma J.ter Horst B.V. herplaatst aan de Broekzijdeweg op de grens van Almelo en Albergen.

Afgelopen maandagavond, 27 juli 2020 is tijdens de heemkundevergadering afscheid genomen van Wil Roosendaal. Zij was 14 jaar actief voor onze club waarvan 12 jaar als secretaresse.

Door haar collega's werd een fles boerenjonges en een enveloppe met inhoud aangeboden. Wij wensen Wil en haar familie het allerbeste toe voor de toekomst!

In onze oale Maarke nummer 30 hebben wij onze jaarlijkse fietstocht aangekondigd met als startplaats Albergen.

Deze fietstocht gaat helaas NIET door i.v.m. de Corona-virus.